Nyheter

Fredagen den 17 maj 2024 anordnas för andra året i rad en fortbildningsdag för alla slöjdlärare. Fortbildningsdagen kommer att hållas på vackra hotell Öresund i Landskrona, Skåne.

Årets föreläsare är jag, Karolin Wagner som kommer att prata om hur vi kan få samhället att förstå vikten av slöjdämnet i skolan och hur vi som slöjdlärare kan arbeta för att ta på oss rollen som slöjdambassadörer.
Ni möter Per Fhager som är designer och konstnär, utbildad vid Beckman Designhögskola. Han har arbetat på bland Polarn O. Pyret och LEGO. I mer än ett decennium har hans handbroderade tavlor baserade på stillbilder från TV-spel, visats på utställningar både i Sverige och utomlands. I 2024 är Per bland annat aktuell med en separatutställning på Gävle Konstcentrum. Per kommer prata om hur hans brinnande intresse för både TV-spel och textilt hantverk har tagit honom dit han är idag, och slöjdens otvivelaktiga relevans som introduktion till broderiets sagolika värld. 
Ni mäter också Ola Wagner som har i mer än 20 år undervisat och delat med sig av sina tankar, idéer och erfarenheter inom hantverk och kreativt skapande. Ola är utbildad guldsmed, slöjd- och hantverkslärare samt bildlärare och har även en examen i "Fri konst" från Konsthögskolan Valand. Ola har under åren hunnit göra undervisningsnedslag i så väl grundskola, gymnasieskola som på vuxenutbildning och på universitet. Hans undervisande har mestadels berört slöjd, hantverk, analogt och digitalt bild och formskapande samt dataspelsgrafik. Idag arbetar Ola som slöjdlärare i grundskolan och kommer hålla en kort föreläsning kring metallarbete i skolslöjden.

Anmälan gör ni på: karolin.wagner.slojd@gmail.com

 

 


Fredagen den 12 maj 2023 anordnas en fortbildningsdag för alla slöjdlärare. Fortbildningsdagen kommer att hållas på vackra hotell Öresund i Landskrona, Skåne. Föreläsare för dagen är Peter Hasselskog som har utbildat slöjdlärare vid Göteborgs universitet i mer än 20 år. Som ämnesdidaktiker och slöjdforskare har Peter också haft flera uppdrag för Skolverket, bland annat med nationella ämnesutvärderingar, kursplaner och stödmaterial. 
Jag själv kommer även att hålla en föreläsningen med fokus på hur man som slöjdlärare kan motivera och inspirera sina elever med olika arbetssätt, digitala verktyg, ämnesövergripande arbete och verklighetsbaserat lärande.
Under fortbildningsdagen möter ni även Stina Billing som brinner för hållbar utveckling och dess betydelse för slöjdämnet.


Anmälan gör ni på: karolin.wagner.slojd@gmail.com

Här nedan hittar ni all information.